
Dört metre çapında, 600 kilodan fazla malzeme ve Lyon'da hareketli bir yer. 4 Temmuz Cumartesi günü, Croix-Rousse olağanüstü bir pralinli tartın kurulumuna tanık oldu. Çok geçmeden tüm mahalle bu tatlı anıtı yakından görmek istedi.
Etkinliğin merkezinde, L'Arbresle ve Écully'de yaşayan Lyon merkezli pasta şefi-çikolatacı Thomas Dura (24) yer alıyor. Yaklaşık 10 kişilik ekibiyle Lyon'da dünyanın en büyük pralinli tartı olma vaad eden ve yeni rekora aday olana imza attı.
Lyon'da dünyanın en büyük pralinli tartı Place de la Croix-Rousse'da şekilleniyor
L'Arbresle'deki laboratuvarda hazırlanan tatlı hamur, birkaç yüz kişinin önünde bir bulmaca gibi düzenlendi. 98 plaka üzerinde gelen 152 parça bir araya getirilerek 4 metre çapında bir disk oluşturuldu.
Yaratılışta, Thomas Dura'ya Mondial de la Praline'de 2025 dünya şampiyonu kazandıran tarifi, Lyon'daki Saint-Jean katedralinin vitray penceresinden ilham alan gül pencereli bir pencere kullanıldı. Operasyon, Guinness Dünya Rekorları'nın görevlendirdiği bir icra memurunun gözetimi altında Poussineau Festivali kapsamında gerçekleştirildi.
Thomas Dura'nın dev pralinli tartının XXL figürleri
Bu olağanüstü pastayı hayata geçirmek için 300 kilo ev yapımı pralin ve 150 kilo tatlı hamur olmak üzere 600 kilodan fazla hammaddeye ihtiyaç vardı. Hazırlıklara ve testlere bir aylık yukarı yönlü çalışma ayrıldı.
- Laboratuvarda pişirilen 152 parça, 98 tabakta taşınıyor.
- 2.475 parça yerinde tadım için kesildi.
- Gurmeler için porsiyon başına tek fiyat 3,50 Euro'dur.
Bu dev turta, Loire'lı bir pasta şefinin 2024'ten bu yana tuttuğu 2,96 metrelik eski rekoru aşıyor. Bir araştırmacı, çapın ve sürekli videoların, başvuruyu onay için incelemesi gereken Guinness Dünya Rekorları'na gönderilen kanıt dosyasını tamamladığını doğruladı.
Lyon'da dünya rekoru, tadım ve israfla mücadele
Zaten dünyanın en iyi pralinli tartı ödülüne layık görülen Thomas Dura, bu yeni mücadeleyi tam anlamıyla üstlendi. , genç pastacıya Fransa 3'e gittiğini söyler. Meraklılar, pembe turta dilimleriyle ayrılmadan önce topluluğu gözlemlediler.
Karar gösteriye kadar yaşadı. , Lyonnaise'i Fransa 3'ün mikrofonuna emanet etti. Satılmayan hisseler, gıda israfıyla mücadele eden ve dayanışma jesti ile kutlamayı genişleten bir derneğe verildi.
Pastanın çapı ne kadar?
4 metre uzunluğundadır.
Bu pralinli tartı kim yaptı?
Lyon pasta şefi Thomas Dura.
Bir hisse hangi fiyattan satıldı?
Bir dilimin fiyatı 3,50 Euro'dur.