Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan Çinli bir tekstil firmasının yöneticileri, Balıkesir’de incelemelerde bulundu. Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA), bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Çinli tekstil firması yöneticileri Balıkesir’e davet edildi.
GMKA’da Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile bir araya gelen Çin firmasının Genel Müdürü Hong Tian Zhu ile Genel Müdür Yardımcısı Simon Yu, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar’ı içine alan bölgede yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
Gündoğan, Balıkesir OSB’nin yatırımcılar için uygun olduğunu belirterek, “İnşallah yatırımınızı burada yaparsınız” dedi. Çinli firma temsilcileri, daha sonra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ı ziyaret ederek, Ege Bölgesi’nde yapmayı planladıkları yatırım konusunda bilgi aktardı.
Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmenin önemine değinen Turhan, her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin giderek büyüdüğüne ve tamamlanma aşamasındaki Lojistik Köy’ün hizmete girmesiyle cazibe merkezi haline dönüşeceğine işaret eden Turhan, “Bu yatırımın gelmesi halinde diğer Çinli firmalar da Balıkesir’i tercih edecek” diye konuştu.